09125456950

انواع دریچه هوا

10 / 10
از 1 کاربر

انواع دریچه هوا و کاربرد آن‌ ها

افزایش پیچیدگی سیستم تهویه و کانال‌کشی‌ ساختمان‌ها و صنایع در دنیای امروز سبب شده که قطعه ساده‌ ای همچون دریچه هوا (Air Vent)، انواع متفاوتی برای هر کاربرد و مکانی داشته باشد. دریچه هوا در کمال سادگی می‌تواند تأثیر بسیاری بر روی کارایی و عملکرد سیستم تهویه شما بگذارد. بنابراین توصیه می‌شود پس از آگاهی پیدا کردن به انواع دریچه هوا و بررسی ویژگی‌ های آن‌ها، بهترین گزینه را برای نیاز خود انتخاب نمایید.

 

 

دریچه هوا چیست و چه کاربردی دارد؟

دریچه هوا دروازه‌ ای برای عبور هوا به درون یا بیرون کانال‌ های تهویه است. این نوع محصول در انتها و ابتدای کانال‌ های یک ساختمان برای کمک به جریان هوا در درون آن با استفاده از بهینه‌ سازی سرعت، فشار و جهت هوا طراحی شده است. یک دریچه هوا مناسب باید جریان باد را در سرعت مناسب و جهت مورد نیاز ما با فشار متناسب در محیط پخش کند. فیلتر گرد و غبار، افزایش سرعت جریان هوای خروجی، جهت دهی درست و زیبایی بخشیدن به سیستم تهویه چند نمونه از عملکرد‌های خاص انواع دریچه‌ های هوا هستند.

با توجه به کاربرد‌ های بسیار سیستم تهویه در دنیا می‌توان تولیدات گوناگونی از دریچه‌ های هوا را مشاهده کرد. اتاق‌ های تمیز (Clean room) در بیمارستان‌ ها، دفاتر اداری، کولر آبی خانه‌ ها و کارگاه‌ ها هرکدام نیازهای خاص خود را دارند به طور مثال ویژگی اصلی یک دریچه هوا مناسب برای استفاده در اتاق تمیز، فیلتر هوا و جلوگیری از ورود غبار به اتاق است درحالی‌که در تهویه منازل این مورد از اهمیت بسیار کمتری برخوردار است. در ادامه بیشتر به تفاوت‌ های بین این محصولات می‌ پردازیم.

 

مکان دریچه هوا در ساختمان

هر ساختمان یا صنعتی بر اساس نیازها و محدودیت‌ های خود شکلی از کانال‌ کشی را استفاده می‌کند. از نمونه‌ های بارز آن کانال‌ سازی کولر آبی در ساختمان‌ ها است. شما با توجه به طراحی سیستم تهویه خود، در درون محیط تنها در نقاط مشخصی امکان نصب دریچه هوا را دارید. در این فرآیند شما نیاز به دو نوع اصلی از این کالا پیدا خواهید کرد. در ادامه درباره انواع دریچه هوا کامل توضیح خواهیم داد.

 

دریچه هوا دیواری

اگر کانال هوایی شما در دیوار قرار داشته باشد شما باید از انواع دریچه هوا دیواری استفاده کنید. این نوع از کانال‌ ها در منازل و ادارات بسیار پر استفاده هستند. دریچه هوا دیواری با اینکه ممکن است در ارتفاع بالا مانند کانال‌ های کولر نصب شود اما همچنان به دلیل عمود بودن نسبت به سطح زمین، دیواری محسوب می‌ شود.

 

دریچه هوا سقفی

کانال‌ های سقفی از بالا جریان هوا را در محیط پخش می‌کنند. این نوع از کانال‌ها در کارگاه‌ ها استفاده بسیاری دارد. به دلیل نوع متفاوت پخش جریان باد در محیط، باید به نوع دریچه هوا سقفی خود بسیار دقت کنید به طور مثال ارتفاع سقف از زمین به سبب تأثیر آن بر روی سرعت جریان هوادهی، یکی دیگر از ویژگی‌ های خاص کانال‌ کشی شما می‌تواند باشد.

 

انواع دریچه هوا از نظر پره (Fin)

پره‌ دریچه هوا اصلی‌ترین المانی است که وظیفه هدایت و بهینه‌ سازی جریان باد را در محیط بر دوش می‌کشد. هر کدام از انواع این کالا (سقفی یا دیواری) اشکال بخصوصی از پره‌ ها را بر اساس نیاز سیستم تهویه استفاده می‌ کنند. هر یک از این طراحی‌ ها به گونه‌ ای جریان هوا را در محیط پخش می‌کنند. تفاوت اصلی آن‌ ها در جهت و سرعت هوای خروجی یا ورودی است. در ادامه به انواع پره‌ ها و استفاده‌ های آن‌ ها می‌ پردازیم.

 

دریچه هوا مشبک

پره‌ های این دریچه زاویه صفر درجه با جریان باد می‌ سازند و جریان را به‌ طور مستقیم در محیط پخش می‌کنند. مزیت اصلی این کالا کاهش هدر رفت جریان در اثر برخورد با پره‌ ها است. این نوع دریچه هوا برای محیط‌ هایی که نیازی به جهت‌ دهی جریان وجود ندارد، بسیار مناسب است. این محصول در دو نوع سقفی و دیواری تولید می‌شود و بسیار ساختار ساده‌ ای دارد.

 

دریچه هوا جهت‌ دار

یکی از انواع دریچه هوا دارای پره‌ هایی هستند که به جریان هوا جهتی متفاوت با جهت ورود آن می‌دهند. این نوع را بر اساس تعداد جهت‌ های هوای خروجی می‌ توان به چهار دسته 4 جهته، 3 جهته، 2 جهته و 1 جهته تقسیم کرد. البته نوعی خاص از این انواع دریچه هوا به صورت گرد طراحی‌ شده و در تمام جهات هوای ورودی را پخش می‌کند. بیشترین استفاده پره جهت دار در مدل های سقفی است.

 

دریچه هوای خطی

دریچه‌ هوای دیواری در اکثر موارد به صورت خطی (طولی) طراحی می‌شوند و در اندازه های مختلف در بازار بفروش می‌رسند. بر اساس زاویه پره‌ های خطی این شکل ها چند زیر گروه اصلی به نام‌ های 15 درجه، 30 درجه و دمپر‌دار تقسیم می گردند. دریچه هوا دمپر‌دار برخلاف دو نوع دیگر که زاویه پره افقی ثابتی دارند، امکان تغییر زاویه و جهت را دارا می‌باشند.

 

دریچه هوای قابل تنظیم

این نوع دریچه‌ ها به صورت دیواری قابل استفاده است و امکان تنظیم جهت کامل را به شما می‌ دهند. این نوع به زمان زیادی برای تنظیم درست جهت نیاز دارند. همچنین قیمت بالاتری نسبت به نمونه‌ های دیگر دارند. در کنار هم قرار گرفتن تمام این مشکلات سبب شده در محیط‌ های بزرگ که تعداد بالایی از دریچه‌ های هوا را در سیستم تهویه خود نیاز دارند، استفاده محدودی از این مدل داشته باشند؛ اما همین آزادی بیشتر در تنظیم جهت، سبب استفاده بسیار این دریچه‌ ها در منازل برای کانال‌ های کولر آبی گردیده است.

 

انواع دریچه‌ های هوا از نظر جنس

شما بر اساس اهمیت زیبایی یا کارایی تجهیزات مورد استفاده در محیط کاری خود نیاز به جنس مشخصی در دریچه‌ ها خواهید داشت. محیط‌های صنعتی شرایط سختی را برای تجهیزات به نسبت منازل ایجاد می‎‌کنند پس دور از ذهن نیست که اهمیت یک صنعتگر برای دوام و کارایی آن در مقایسه با زیبایی کالا بیشتر باشد. انواع دریچه هوا در سه جنس پرکاربرد چوب، پلاستیک و آلومینیوم تولید می‌شوند که در ادامه هر یک را بررسی می‌کنیم.

 

دریچه هوای چوبی

چوب قرن‌ ها است در ساخت لوازم و تجهیزات خانگی استفاده می‌شود و امروزه نیز از محبوبیت و زیبایی بسیاری برخوردار است اما تحمل پایین‌ تر این متریال نسبت به آلومینیوم و پلاستیک در برابر رطوبت و حرارت استفاده از این نوع دریچه‌ هوا را در صنایع و سازمان‌ ها نا مناسب ساخته است. تولید مدل های چوبی در بازار به سبب ایجاد زیبایی در منازل و یا دفاتر خاص انجام می گردد.

 

دریچه هوای آلومینیومی

هزینه تولید پایین و مقاومت بالای آلومینیوم در برابر رطوبت و خردگی سبب استفاده گسترده دریچه‌ های آلومینیومی در دنیا شده است. یکی دیگر از مزایای آلومینیوم بازیافت راحت آن و کاهش هزینه‌ های زیست‌م حیطی بشر می باشد.

 

دریچه هوای پلاستیکی

این دریچه‌ ها مانند آلومینیوم نسبت به خردگی و رطوبت مقاوم هستند؛ اما نسبت به فلز قیمت پایین‌ تری دارند. دلیل اصلی فروش این جنس همین قیمت پایین‌ تر آن نسبت به نمونه‌ های فلزی است.

در صورتی که تمایل به خرید انواع دریچه هوا را دارید پیشنهاد ما به شما مراجعه به کارخانه تهران دما است. این شرکت با چندین دهه تجربه موفق، در زمینه ساخت و نصب انواع کانال‌های ساختمانی و صنعتی فعالیت می‌نماید. شما می‌توانید با مراجعه به وبسایت اینترنتی این مرکز و با کمک مشاوران حرفه‌ ای بهترین مدل را انتخاب و تهیه نمایید.

 

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :